Следвайте Гласове в ТелеграмТримата синове на Исмаил Хания, лидера на радикалното

...
Следвайте Гласове в ТелеграмТримата синове на Исмаил Хания, лидера на радикалното
Коментари Харесай

Тримата синове и няколко внуци на лидера на Хамас са убити при израелски въздушен удар, той не реагира при новината

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Тримата синове на Исмаил Хания, водача на радикалното палестинско придвижване Хамас, са били убити при израелски въздушен удар, съобщи Ройтерс. Агенцията се базира на известие, оповестено в свързаната с " Хамас " новинарска организация " Шехаб ". Новината се удостоверява и от малкия екран на Хамас  " Ал Акса ", добавя Асошиейтед прес.

Роднини на Хания и представители на Хамас са декларирали пред медиите, свързани с придвижването, че синовете на Исмаил Хания - Хазем, Амир и Мохамед Хания, са били убити с членове на техните фамилии покрай бежанския лагер " Шати " в град Газа, добавя Асошиейтед прес. Телевизия " Ал Маядин " заяви, че са починали и няколко внуци на Хания.

Исмаил Хания, който живее в заточение в Катар, също е роден в " Шати ", напомня АП.

Засега израелската войска не е коментирала информацията, добавя Българска телеграфна агенция.

Новината беше обявена броени дни откакто се навършиха шест месеца от нападението на Хамас срещу Южен Израел, в което бяха убити 1200 души, а над 250 бяха взети за заложници и откарани в линията Газа.

След това Израел стартира атака по суша и въздух против палестинския анклав, в която жертвите от палестинска страна са над 33 000, оповестява здравното министерство на линията Газа.

Източници: dnes.dir.bg, " 24 часа "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР